Video – Yoga voor herstel van de luchtwegen

Therapeutische yoga oefeningen voor herstel na het coronavirus

In deze video deel ik yoga oefeningen die je kunt doen wanneer je aan het herstellen bent van het coronavirus (covid-19) of een andere luchtwegaandoening. De oefeningen focussen juist niet op de ademhaling, want dat kan vervelend zijn wanneer je last hebt van je luchtwegen. De oefeningen richten zich alleen op bewegingen en ontspanning ter ondersteuning van je herstel. Het eerste deel van de yoga oefeningen kun je op een stoel doen, en het tweede deel zijn liggende oefeningen.

De yoga oefeningen uit de bovenstaande video komen voort uit mijn opleiding tot yogatherapeut bij The Yoga Therapy Institute. Yogatherapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. De opleiding tot yogatherapeut omvat ook kennis over cardiovasculaire en luchtwegaandoeningen, en hoe yoga kan helpen bij het herstel en de verlichting van bijbehorende klachten. De oefeningen in de video zijn veilig om te doen wanneer je herstellende bent van een luchtwegaandoening, zoals het coronavirus, en geen koorts meer hebt.

Yoga kan een fijn alternatief bieden voor wanneer een wandeling maken of een andere vorm van inspanning nog te zwaar is. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de oefeningen uit de video, dan kun je mailen naar info@indieyoga.nl. Ook zijn er mogelijkheden voor één-op-één yogatherapie (online).