Yogatherapie – Individueel

Voor één-op-één yoga voor specifieke klachten bekijk ik graag samen met jou de mogelijkheden voor yoga therapie.

Wat is Yoga Therapie?
Yoga therapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. Deze oefeningen bestaan uit ademhalingstechnieken, yogahoudingen en beweging, meditatie en ontspanningsoefeningen. In yoga therapie leer je hoe je deze oefeningen in kunt zetten voor een betere gezondheid en meer evenwicht.

Hoe werkt het?
De eerste sessie is een intake, waarbij we uitgebreid je wensen, eventuele klachten en achtergrond bespreken. De tweede sessie is een fysieke intake, waarbij ik kijk naar je houding, beweging en ademhaling.
Na deze kennismaking gaan we in de volgende sessies aan de slag met specifieke yoga oefeningen op basis van een op maat gemaakt yoga therapie plan. Tussentijds evalueren we de voortgang.

De sessies duren ongeveer 75-90 minuten. Ik raad meestal aan om met 4 tot 6 sessies te beginnen (inclusief de intake) om de oefeningen goed te leren beheersen, zodat je ze ook zelf thuis toe kan passen.

Aanmelden
Mocht je bepaalde fysieke, mentale en/of emotionele klachten hebben en geïnteresseerd zijn in yoga therapie, stuur een mail naar info@indieyoga.nl.

———
Ik ben yogatherapeut in opleiding bij The Yoga Therapy Institute. Voor deze opleiding geef ik yoga therapie sessies onder supervisie van een ervaren gecertificeerde yogatherapeut als onderdeel van mijn praktijkstudie.