Yogatherapie – Rugklachten

Lage rugpijn is een veel voorkomende klacht en kan verschillende oorzaken hebben: zoals een slechte lichaamshouding, stress, een afwijking aan de wervelkolom, overbelasting door sport of juist een gebrek aan beweging. In veel gevallen is de precieze oorzaak voor pijn in de onderrug niet duidelijk aan te wijzen. Een combinatie van rustig bewegen, het aanleren van een goede lichaamshouding en ontspanning kan verlichting bieden aan de onderrug.

Wat is Yogatherapie?

Yogatherapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. In yogatherapie leer je hoe je deze oefeningen in kunt zetten voor een betere gezondheid en meer evenwicht. In yogatherapie voor lage rugklachten leer je verschillende ademhalingstechnieken, yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Hierbij is er aandacht voor zowel het fysieke, mentale en emotionele aspect van lage rugpijn en voor hoe zij elkaar beïnvloeden. Zo draagt het bij aan meer bewegelijkheid, een verbeterd lichaamsbewustzijn en betere lichaamshouding, en een verlichting van fysieke en mentale stress.Inschrijven

Wil je zelf ervaren van yoga kan betekenen voor jouw lage rugklachten? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@indieyoga.nl. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier met een aantal vragen over jouw rugklachten. In de yogatherapie sessies gaan we aan de slag met oefeningen die kunnen helpen om je rugpijn te verminderen.

De volgende workshop in groepsverband wordt hier aangekondigd. Het is ook mogelijk om yogatherapie voor slaapproblemen individueel te volgen, voor de mogelijkheden zie individuele sessies.