Over Indie Yoga

Indie Yoga is er voor jouw yoga practice. Yoga is er in allerlei soorten en maten, maar de basis voor alle vormen van yoga is hetzelfde – verbinding tussen lichaam en geest. Indie Yoga streeft ernaar om een ongedwongen sfeer te creëren waarin jij je vrij voelt om yoga te beoefenen, onafhankelijk van leeftijd, overtuigingen, lichaamsbouw of niveau.

OVER SABINE

Vanaf jonge leeftijd genoot ik al enorm van bewegen en sport. Vroeger had ik vooral een passie voor dansen, van klassiek ballet tot hiphop en van stijldansen tot rock ’n roll. Op mijn zeventiende kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk de verbinding is tussen lichamelijke beweging en beheersing van de geest. Sinds die eerste keer heeft yoga altijd een rol gespeeld in mijn leven.

In 2017 heb ik de Ashtanga Vinyasa Yoga Docentenopleiding bij Yogadreams afgerond en de 200 uur Yoga Alliance RYT-certificatie behaald. Momenteel geef ik  yogalessen bij verschillende yogastudio’s en een boxing gym, en geef ik yoga op locatie. Vanuit persoonlijke aandacht en in een ongedwongen omgeving laat ik je graag kennis maken met yoga of help ik je verder in jouw practice.

Ik ben een gecertificeerd yogatherapeut, opgeleid bij The Yoga Therapy Institute in Amstelveen (500 uur). Ik geef stoel yoga aan senioren in een verzorgingshuis in Amsterdam Noord. Ook ben ik yogadocent en als onderzoeker betrokken bij Prison Yoga. Ik geef les in een jeugdgevangenis en  onderzoek de effecten van een trauma-sensitive based yoga interventie op het welzijn en functioneren van gedetineerden.


– Ashtanga Vinyasa Teacher Training  (200 uur) – Yogadreams, Zaandam (NL), 2017
– Adjustment Clinic for Primary Series (3-day training) – Yoga Moves, Utrecht (NL), November 2017
– Prison Yoga Teacher Training (weekend training) – Prison Yoga Project, Amsterdam (NL), September 2018
– Trauma Center Trauma Sensitive Yoga (50 uur) – Trauma Sensitive Yoga Nederland (NL)
, December 2019
– Basisopleiding Mindfulness Trainer MBSR/MBCT – Centrum voor Mindfulness, Amsterdam (NL), 2020
– Yoga Therapist Training (500 uur)  – The Yoga Therapy Institute, Amstelveen (NL), 2020